Петков обясни, че от самото начало работи по целите, които са

Петков обясни, че от самото начало работи по целите, които са ...

Бисер Петков Се Върна! Огромно Решение! Засяга Всички Българи! Преобръща Съдби!.


Петков обясни, че от самото начало работи по целите, които са заложени. "Моят ангажимент като председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е по искане на омбудсмана да бъде внесен за разглеждане в този консултативен орган", допълни той.

"Да, настоятелни са хората с увреждания, които са в палатковите лагери, да бъде приет възможно най-скоро, да бъде внесен директно в Народното събрание и процедурите да бъдат максимално скъсени", добави социалният министър.

Според него, това е нормален ход да се води един нормален диалог, не под натиск, не с ултиматуми, за да се намери едно добро решение.

Припомняме, родителите на деца с увреждания заплашиха с мащабен протест, на който ще поискат оставката на правителството. Причината - изненадващата рокада в социалното министерство, която обезсмисля свършената работа досега.

Според протестиращите оставката на Петков е била, така че да не се приеме проектозаконът за лична помощ, който е изготвен от омбудсмана Мая Манолова и родителите на деца с увреждания.

Във връзка с това Борисов коментира: "Оставям го да работи, щом това е министърът, който им харесва." По думите на премиера той се надява повече да няма палаткови лагери, след като Петков остава министър.

Най-малко очаквахме всички Бисер Петков да си подаде оставката, коментира преди два дни вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на news.bg за оставката на социалния министър, чиято работа влиза в неговия ресор.

"Тук мнението на майките, мнението на бащите няма никакво значение, важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, който се формира от данъците на всичката нас", обясни тогава вицепремиерът.

Източник: bradva.bg