Петко Петков официално бе представен като треньор на Етър. Специалистът

...
Петко Петков официално бе представен като треньор на Етър. Специалистът
Коментари Харесай

Петко Петков: Етър разполага с добър отбор, макар че доста добри играчи си тръгнаха

Петко Петков публично бе показан като треньор на Етър. Специалистът подписа с търновци за година и половина.
 Петко Петков е новият старши-треньор на Етър
Етър има нов старши-треньор

" Болярите " гласоподаваха доверие на Петко Петков

" Цанко Цветанов и Александър Нанков направиха предложение новият старши треньор на Етър да е Петко Петков. Вчера УС утвърди кандидатурата му и подписахме контракт с него. Колкото по-рано бяхме назначили новия треньор, толкоз по-добре за тима. Той ще води тима още в петъчния мач с Ботев (Вр). Очакванията ни към него са Етър да резервира мястото си в Първа лига и да се надгражда направеното от треньорите до момента ", разгласи ръководителят на УС проф. Георги Камарашев, който връчи на Петко Петков виолетова фланелка на тима и лилав шал.

" За мене е чест да получа предложение от клуб като Етър с такива обичаи в българския футбол. Всички в България знаем какво е дал Етър за националните тимове. Но с изключение на чест, това е и отговорност, тъй като условията са високи. Надявам се с всеотдайна работа да извърша поставените цели.

В моята кариера на никое място не съм отишъл наготово, на всички места е имало проблеми и обстановки, с които да се оправяме. Това не е нещо ново за мен. Етър разполага с добър тим, въпреки че много положителни играчи си потеглиха. Това е главната задача - да спре отливът на положителни играчи и да изградим боеспособен тим. И да притеглим такива, с цел да наподобява Етър по метод, който радва почитателите ", съобщи Петко Петков при представянето си.
 ЦСКА 1948 се контракти с Даниел Младенов
ЦСКА 1948 готви трансферен удар с Даниел Младенов

Двете страни към този момент са се договорили

Петков ще дебютира отпред на Етър в мача против Ботев (Враца).

" Вероятно множеството ми сътрудници биха предпочели да гледат от трибуните в този мач и да следят в профил. Аз ще съм с играчите на тъчлинията от първия миг, желая да видя метода им на мислене и разбиране на нещата. Едва от през вчерашния ден съм в клуба и да ви кажа, че ще станат незабавно някакви революции към състава, е несериозно. Но има доста неща, които би трябвало да се свършат още в този момент, и когато пристигна подготвителният интервал - да имаме ясна тактика и съвсем подготвен състав от играчи.

Аз имам вяра на тима, това са футболисти с опит. В последната среща видях напредък в отбора и предпочитание да се потвърди. За три дни няма по какъв начин да трансформира стила на игра, само че чакам момчетата да дадат максимума ", съобщи Петко Петков за идния мач.

" Получих предлагането точно от Краси Балъков и Цанко Цветанов. Настина това е главната причина да приема тази работа - това, което ми обясниха за клуба, за техните цели. Това ме удовлетворява като треньор във вижданията ми за футбола. Обичам да надвивам, по тази причина обичам печелившия жанр. В моментното си положение Етър надали наподобява по този начин. Обичам тимовете ми да преобладават на терена, да постановат своя жанр на съперниците, да играем в тяхната половина. Това е модерният жанр, който се харесва на публиката и върху това ще работим ", добави Петко Петков.

Треньорският щаб Тодор Киселичков, Калоян Чакъров и Илиян Киряков продължава работата си в " Етър ", вероятно може и да има развиване в екипа с времето, разясни новият старши треньор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР