Петко Петков е футболист известен по българските терени със здравата

...
Петко Петков е футболист известен по българските терени със здравата
Коментари Харесай

Между фитнеса и футбола - как нападателят на Рилски спортист Петко Петков намери своя баланс

Петко Петков е футболист прочут по българските терени със хубавичко си физика и головия си усет. Нападателят към този момент 8 години с изключение на с футбол се занимава и с фитнес, като развива собствен личен бизнес в сектора. Залата му основана в столичния Студентски град се посещава и от някои известни лица в българските спортни среди. Футболистът показа за компликациите при започване на това начинание и разчупва стандарта на българският състезател занимаващ се с фитнес.
6  Интервю с Петко Петков за салдото сред фитнеса и футбола
" Преди 8 години, когато започнах да се занимавам и с двете ми бе много мъчно. Прецених, че в България е доста мъчно да стигнеш огромните равнища на футбола, по тази причина би трябвало да започнеш да правиш още нещо в допълнение и да намериш синхрона сред двете, с цел да си финансово постоянен. " - стартира нападателят на Рилски състезател.

" От доста години одобрявам фитнеса. Когато бях в Австрия ми направи усещане, че всички залагат на фитнеса. Така се пробват да изградят постоянна мускулатура, която да им оказва помощ във футбола. Така се възпламених, по-късно попаднах на една опция да наема фитнес и взех решение да се опитам. До ден сегашен това стана част от главните ми занимания. "

" При мен особено идват хора, които не желаят да бъдат притеснявани и желаят да избягат от всеобщото и тълпата. С мен упражняват юноши, има някои известни персони, само че множеството са елементарни хора, които търсят пространство и успокоение, което в днешно време доста мъчно можеш да си позволиш да имаш. "

" Гледам да подредя график, с цел да не е натоварен фитнеса. Опитвам се всеки един час от деня да има някакво текучество на хора, въпреки всичко се съобразяваме и с пандемията. Целта е да няма скупчвания. Хората са наплашени и се съобразяваме с ситуацията. Вирусът ни удари доста тежко, през последните 2 години работата падна със 70% надолу. Хората заобикалят да упражняват на закрити пространства и в случай че имат време избират да отидат на открито. "
6  Интервю с Петко Петков за салдото сред фитнеса и футбола
" Има построени много неверни стандарти. Ако хората се замислят и гледат мачове в Европа, ще видят че физиката навлезе много във футбола. Всички тимове се усъвършенстваха тактически и единственото преимущество, което могат да имат е физическото положение на множеството футболисти. Стереотипите в България са още от едно време. Аз не съм на мнение, че фитнесът пречи на футболистите. Моята кариера потегли нагоре, когато започнах да се занимавам със фитнес. Доста ми понижиха и контузиите. Работя с много футболисти, които бяха трансферирани. Работил съм с Анисе преди да отиде в Египет. Лека бавно спортистите схващат, че това им е нужно. Когато отидат на мач и видят, че са надиграни физически, схващат че нещо им куца. " - разкри Петко Петков.

" Според мен следя много неверни неща. Виждам футболисти, баскетболисти, волейболисти, на които най-вече им куца физиката. Това за мен е главен проблем, заради който нямаме достижения на огромните шампионати. Деца на по 15 годишна възраст като чуят фитнес и си показват по какъв начин отиват и блъскат с огромните тежести. Искат да стават огромни и мощни, а вместо това стават тромави. Фитнесът не е да станеш най-вече мускулест, той ти дава експлозивност, дава ти постоянна устойчивост и най-много ефикасната работа на мускула, което защищава по-късно да нямаш контузии. " - продължи разбора си кондиционният експерт.
 Петко Петков: В Рилски състезател сме като едно семейство, възобновен съм и желая да оказа помощ на отбора Петко Петков: В Рилски състезател сме като едно семейство, възобновен съм и желая да оказа помощ на отбора
Петко Петков пропусна първата среща на своя Рилски състезател напролет заради контузия, която го мъчеше от края на предишния полусезон. Тимът воден от Тихомир Йосифов загуби от Беласица с 0:3 в мач, който се игра в Костенец поради тежките метеорологични условия в Самоков. Все отново нападателят към този момент е възобновен и се чака да вземе присъединяване в идната среща, в която " Скиорите " се изправят против някогашния му отбор - водача на Югозапад Балкан в Ботевград.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР