Петко е офицер от Българската армия. В продължение на повече

...
Петко е офицер от Българската армия. В продължение на повече
Коментари Харесай

Да помогнем на един млад офицер!


Петко е офицер от Българската войска. В продължение на повече от 3 години поразителната му воля и безподобната му устойчивост го съпътстват във воденето на безмилостна борба. Битка в спокойно време. Битка с едно от най-коварните болести! Нека всички създадем по този начин, че воинът да не бъде самичък! Нека всички му помогнем да победи!

Петко е на 27 години. Страда от периневрални кисти на Тарлов. Това заболяване изпълва някои от нервите на гръбнака прекалено с гръбначно-мозъчна течност и по този метод те заемат по-голям размер от естественото. Вследствие се притискат в прилежащи структури (дискове, прешлени, стави, мускули), което от своя страна води до болки, изтръпвания, парене или в тежка форма - инвалидизация. Живее малтретиран от непрекъсната прогресивно възходяща с времето болежка. Поради обстоятелството, че болестта е извънредно рядко, то беше диагностицирано едвам при започване на тази година след безпределно блуждаене по всевъзможни лечители.

Изключително малко са неврохирурзите в международен мащаб, които правят интервенции на кисти на Тарлов. За заболели с тази диагноза няма лекуване в България. Най-голям е броят на успешно оперираните пациенти в AIMIS (Американски институт по минимално инвазивна хирургия) със седалище за Европейски Съюз - Кипър (Никозия). Прецизните и комплицирани интервенции прави доктор Франк Фейгенбаум - американски неврохирург, опериращ в AIMIS-Кипър 3 пъти в годината пациенти, които не са жители на Съединени американски щати. Има зад тила си към 2000 интервенции (в това число и сполучливо оперирани 5 български пациенти).

От AIMIS Петко има получена оферта за лекуване с три интервенции, а в случай че се наложи - и четвърта интервенция. Комисията за лекуване в чужбина препраща документите му към НЗОК. От НЗОК изискват непознатата болница да работи с формуляри S2 (за планово лекуване в границите на ЕС). AIMIS е частна болница и не работи с формуляри S2. Невъзможно е Държавата да му окаже финансова поддръжка.

Сумите за налагащите се на Петко интервенции са изцяло непостижими за него и ориентировъчно възлизат на 120 000 EUR (3 интервенции по почти 40 000 EUR всяка). Следващите интервенции в AIMIS-Кипър са от 21 до 25 януари 2019 година От особена значимост е тяхното навреме осъществяване, защото по този начин се усилва шансът за реализиране на триумф при тяхното осъществяване и се минимизират събитията, водещи до основаване на условия за инвалидизация.

Огромни благодарности на всички, които имат опцията да допринесат с помощта си за сполучливото лекуване на Петко! Да помогнем на един млад офицер да служи почтено на Родината!

Дарение може да извършите

Банкова сметка:

Банка Пиреус

IBAN:BG83PIRB74241606538506

BIC: PIRBBGSF

Титуляр: Петко Георгиев Мутафчиев

или

посредством helpkarma на следния линк : https://helpkarma.com/campaign/pobeda-za-petko-234
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР