Петията сезон на сериала Peaky Blinders започна преди седмица, а

...
Петията сезон на сериала Peaky Blinders започна преди седмица, а
Коментари Харесай

Peaky Blinders, Уест Мидлендс и пикът на туристи в Бирмингам

Петията сезон на сериала Peaky Blinders стартира преди седмица, а с това започнаха и новините около сюжета, актьорите и местата, където е снимана хитовата драма на Военновъздушни сили. Така научаваме, че Бирмингам, който е сцена на по-голяма част от събитията в сериала, е привлякъл рекорден брой туристи.

42.8 милиона туристи са посетили вторият най-населен град във Англия след Лондон през миналата година. Повечето от тях са част от по този начин наречената " екранна " вълна туристи - хора, които пътуват до местата, където са били снимани обичаните им филми или сериали.

Сериалът, който споделя историята на незаконното семейство Шелби от Бирмингам, е основан частично на действително съществуващата от 1890 година до към 1930 година l града тайфа Пийки Блайндърс.

От излъчването на първия сезон на Peaky Blinders през 2013 година по Военновъздушни сили до през днешния ден туристите в района са се нараснали с 26 %. От това се възползва освен Бирмингам, само че и други градове в Уест Мидлендс като Улвърхемптън, Дъдли и Ковънтри.

Сериалът се излъчва и по Netflix, което значи, че е наличен за гледане в 183 страни по света. " Невероятният триумф на Peaky Blinders сподели Бирмингам и Уест Мидлендс на нова международна аудитория, " разяснява Анди Стрийт, регионален шеф на Уест Мидлендс.

Музеят The Black Country Living Museum в Дъдли, където са снимани огромна част от сцените в сериала, разпродава за по-малко от 24 часа тематичните си вечерни събития. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР