Петият поставен в схемата на АТР 500 турнира на твърди

...
Петият поставен в схемата на АТР 500 турнира на твърди
Коментари Харесай

19-годишен италианец изхвърши Гришо от турнира в Акапулко


Петият подложен в схемата на АТР 500 шампионата на твърди кортове в Акапулко Григор Димитров отпадна на четвъртфинал ите, съобщи БНР.

Българинът отстъпи на тръгналия от квалификациите 19-годишен Лоренцо Музети от Италия с 4:6, 6:7(3) след повече от 2 часа игра, макар че отрази шест мачбола. Григор игра сякаш без въодушевление и направи доста непредизвикани неточности (над 20 от форхенд).

Тийнейджърът от Карара стартира със самочувствие и съумя да пробие за 3:1. Димитров се активизира и съумя да върне брейка в седмия гейм, а по-късно да изравни при 4:4. В десетия Музети направи нов брейк, който му донесе сета, откакто топката от форхенд на Григор спря в мрежата.

В идната част първенецът в шампионата от 2014 година и полуфиналист от предходната Димитров направи пробив за 3:2 против 120-ия в ранглистата италианец, който също като него е някогашен №1 в света при юношите. Веднага по-късно обаче 29-годишният хасковлия изигра разсеяно сервис гейма си и позволи рибрейк. При 4:5 Григор сервираше за оставане в мача, само че се стигна до 0:40 след неточности на българина. Той обаче отрази трите мачбола, а по-късно и четвърти, след което взе подаването си. В 12-ия гейм от 15:40 Музети стигна до нов мачпойнт след двойна неточност на Димитров, само че още веднъж 16-ият в света не му даде късмет и се стигна до тайбрек.

В него размяната на половините пристигна при резултат 4:2 за италианеца. При 6:2 младежът имаше още четири мачбола и този път осъществя общо седмия си, с цел да се класира на първи полуфинал на такова равнище в кариерата си.

Григор приключи без ас, само че направи шест двойни неточности. Той вкара 62 % първи сервис и завоюва 63 % от точките при разиграването му. 

Следващата седмица Димитров е декларирал присъединяване на Мастърс 1000 шампионата в Маями, където още веднъж ще бъде измежду поставените.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР