Петият поставен Доминик Тийм за първи път в кариерата си

...
Петият поставен Доминик Тийм за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Доминик Тийм отстрани Рафаел Нада

Петият подложен Доминик Тийм за първи път в кариерата си стигна до полуфинал на Откритото състезание на Австралия по тенис, като в профил международния номер едно и финалист от предходната годита Рафаел Надал.

Австриецът се наложи със 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(6) над испанския левичар след повече от четири часа игра на „ Род Лейвър Арина “.

В първата част Рафа проби на нула за 5:3 и по-късно сервираше за продобиване на частта. Той стигна до сетбол, само че не съумя да го осъществя и Тийм направи рибрейк при втората си опция с печеливш ретур. След това се стигна до тайбрек. В него австриецът поведе с 6:3 точки и осъществя първия си сетбол с форхенд уинър.

Надал реагира неотложно и проби на нула за 3:2, само че този път съумя да затвърди. Тийм обаче преодоля миникризата и изравни при 4:4. След това Доминатора стигна до сетбол в 12-ия гейм, само че Рафа го отрази със сервис по диагонала, последван от форхенд по правата. Така двамата гладиатори започнаха втория си тайбрек в мача. В него Тийм поведе с 4:0, само че Надал съумя да изравни – 4:4. След тов 26-годишният австриец стигна една къса топка и се добра до два сетбола при 6:4. С помощта на мрежата Тийм получи лесна топка и поведе с 2-0 елементи.

В третия сет всеки печелеше подаването си в първите девет гейма. В десетия испанският левичар стигна до два сетбола и осъществя втория след топка в мрежата от ракетата на противника.

Тийм имаше съществени проблеми и при започване на идната част, когато трябваше да отрази три точки за пробив преди да изравни за 1:1. В идващия гейм обаче той съумя да пробие Рафа и да поведе. При 5:4 австриецът сервиряше за успеха, само че напрежението го скова и се стигна до 15:40 и след топка в навън пробивът беше реалност. В последвалия трети тайбрек размяната на половините пристигна при 4:2 за Доминик. При 6:4 той имаше към този момент два мачбола. Пропиля първия при собствен сервис с топка в мрежата, при втория Надал извърши отличен сервис.При третата опция обаче Тийм ликуваше откакто форхендът на левичаря спря в мрежата.

Доминик записа 65 печеливши удари (14 аса) против 49 непредизмикани неточности (4 двойни). Надал реализира 49 уинъра (11 аса) и 33 неточности (3 двойни).

За място на финала Тийм ще спори в петък с Александер Зверев от Германия. В другия полуфинал на следващия ден се срещат защитаващият купата си Новак Джокович и Роджър Федерер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР