Петият национален протест на пътните строители доведе до нова блокада

...
Петият национален протест на пътните строители доведе до нова блокада
Коментари Харесай

Пътните строители пак блокираха центъра на София |

Петият народен митинг на пътните строители докара до нова обсада на жълтите павета. Тази заран тежка техника още веднъж беше събрана в центъра на София. Фирмите търсят 900 милиона лв. от страната и упорстват за оставката на районния министър Виолета Комитова.

За момента служебният министър председател към момента не се е срещнал с представители на сектора, а от министерството видяха политически колорит измежду митинга. Хората на площада изрично отхвърлят зад настояванията им да стои опит за политизиране. Тези подозрения обаче са натрапчиви, защото главното ядро от протестиращите са компаниите, които прибраха многомилионни задатъци по така наречен инхаус процедури от ръководството на Бойко Борисов и против тези пари не са свършили нищо.

„ Искаме да има работа, умерено да храним децата и фамилиите си. Те се подиграват с нас. Бавят заплатите по два-три месеца ”, изяснява един от протестиращите служащи на име Георги.

Макар че не са получили всички заплати за предишния сезон, водачите на снегорини няма да откажат да работят тази зима.

Ден след заканата митингът им да придобие нови мащаби, хората от сектора излязоха с нова концепция за протест.

„ Павета няма да вадим, тъй като са австрийски и са красиви, а ние сме пътничари. Ще сипем по една купчина тиня - да я газят да видят какъв брой пари костват ”, изясни ръководителят на УС на Браншова камара „ Пътища ” Стефан Чайков.

Регионалният министър Виолета Комитова предложения на среща притежателите на огромните строителни компании. Не се знае обаче дали предприемачите ще се отзоват.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР