Петият дебат между кандидатите за президент на Демократическата партия се

...
Петият дебат между кандидатите за президент на Демократическата партия се
Коментари Харесай

Импийчмънтът в центъра на дебата между кандидат-президентите на Демократическата партия

Петият спор сред претендентите за президент на Демократическата партия се организира тази нощ в Атланта, щата Джорджия.

Поне за няколко часа десетима претенденти за президент направиха всичко допустимо, с цел да отвлекат вниманието на американските гласоподаватели от продължаващите чувания в следствието за импийчмънт, които от седмици преобладават заглавията на медиите.

Първо обаче трябваше да адресират слона в стаята, отбелязва Би Би Си.

Сенатор Елизабет Уорън, водещият все още претендент на демократите и един от първите претенденти, които предложиха, че Доналд Тръмп би трябвало да бъде импийчнат (отстранен от длъжност), съобщи, че ще се опита да убеди сенаторите от Републиканската партия да гласоподават за премахване на президента, като им каже да видят последните разкрития за Украйна като част " продължаващото безвластие на Тръмп ".

Тя добави шрих към своя проект за битка с корупцията, който включва предложение за възбрана огромни донори на предизборни щабове и акции (като Гордън Съндланд, който беше " звездата " на вчерашните чувания по следствието за импийчмънт) да бъдат назначавани за посланици (Съндланд сега е дипломат на Съединени американски щати в Европейския съюз).

Други двама претенденти за президент със мощна поддръжка, сенаторът Бърни Сандърс и кметът на Саут Бенд Пийт Бутигиг, също се изрекоха остро против Тръмп. Сандърс, както постоянно го прави, назова жителя на Белия дом патогенен измамник и най-корумпирания президент в актуалната история. Бутигиг съобщи, че президентът е злоупотребил с властта си, само че подчертава върху апели за единение - съществена тематика на неговата акция.

Важна част от дебата беше и Джо Байдън, мъжът, който Тръмп е насърчил украинците да проверяват. Въпреки че преобладаващата преднина на някогашния вицепрезидент в социологическите изследвания беше доста понижена, той посочи, че привличал вниманието на Тръмп, тъй като той бил този, който е в най-хубава позиция да го победи на президентските избори следващата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР