Петицията за оставката на новия президент на Украйна Владимир Зеленски,

...
Петицията за оставката на новия президент на Украйна Владимир Зеленски,
Коментари Харесай

Петицията за оставка на Зеленски получи необходимия брой гласове

Петицията за оставката на новия президент на Украйна Владимир Зеленски, оповестена на уеб страницата на президентството, събра повече от 25 хиляди гласа, нужни за разглеждане на настояването на петицията от страна на президента, оповестяват украинските медии.

Петицията беше оповестена на уеб страницата през вчерашния ден. Нейният създател упорства Зеленски " неотложно да подаде оставка като президент на Украйна ". Той твърди, че новият президент " в действителност няма поддръжката на 73 % от гласоподавателите ", а единствено е консолидирал протестния избор на украинците.

Срокът, за който трябваше да бъдат събрани най-малко 25 хиляди гласа, беше 90 дни.

На 30 април Централната изборна комисия на Украйна публично призна Зеленски за победител в президентските избори. Във втория тур той завоюва 73,22% от гласовете, до момента в който неговият конкурент Петро Порошенко - 24,45%.

В понеделник се състоя инаугурацията на новия държавен глава на Украйна, след която Зеленски разгласи разпускането на Върховната рада (парламента) и провеждането на изключителни парламентарни избори на 21 юли. Указът за това беше оповестен през днешния ден, с което стартира изборният развой.

Ако по-рано изборите за Радата бяха планувани за октомври, в този момент украинските депутати ще имат към два месеца работа в сегашния състав. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР