Петицията срещу двойните стандарти при храните, в чието иницииране учатие

...
Петицията срещу двойните стандарти при храните, в чието иницииране учатие
Коментари Харесай

EП ще разгледа петицията на омбудсмана срещу двойния стандарт при храните

Петицията против двойните стандарти при храните, в чието иницииране учатие взе от омбудсманът Мая Манолова, е позволена за разглеждане от Комисията по петиции в Европейския парламент.

Това разгласи Мая Манолова на конгрес в Дома на Европа, проведен от българския евродепутат Момчил Неков, за правене на парламентарно мнение против „ Двойния стандарт при храните в Европейския съюз “.

Манолова прикани всички дейни консуматори с позиция против „ Европа на два стандарта “ да се причислят като поддържат петицията на специфичен линк, който следва да бъде разгласен, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

„ Като народен омбудсман съм изрично срещу обидната и унизителна процедура на двойните стандарти, а точно съществуването и предлагането на артикули от една и съща марка, под един и същи бранд, само че с разнообразни съставки в разнообразни точки на европейския пазар. От тази процедура българските жители са пострадали. Това е не просто дискриминация, а засегнатост. Много добре, че казусът беше съзнателен от Европейска комисия и подложен на дневен ред от словото на президента Юнкер по отношение на новия политически сезон през предходната есен “, акцентира Мая Манолова.

Тя упорства за европейска инструкция, която да забрани производството и предлагането на храни с двойни стандарти. По думите й е належащо основаването на обединен европейски орган, който да управлява съществуването на двойни стандарти при храните, тъй като националните органи не са в положение да се оправят с големите мултинационални компании, които осъществят големи облаги.

Омбудсманът напомни, че от предходната година се занимава интензивно с тази тематика, която в началото е започва с самодейност против измамите с храни.

„ Двойните стандарти при храните са точно хранителна машинация, тъй като потребителят чака, че купува и употребява артикул, стока с несъмнено качество, по избрана истинска рецепта, защото е под прочут бранд, известна марка, само че на процедура се оказва, че купувайки този артикул в България, той е с разнообразни съставки. Обикновено по-лоши и по-евтини, само че на по-висока цена “, добави Манолова.

Тя разгласи, че по нейно гледище тематиката за двойните стандарти при храните е включена в дневния ред на българското европредседателство на Съвета на Европейски Съюз и под патронажа на премиера Бойко Борисов, взаимно с Комисията за отбрана на потребителите, Министерството на стопанската система, Министерството на земеделието, храните и горите и Българската организация по сигурност на храните ще бъде проведен огромен конгрес на 30 април 2018 година под наслов „ Двойният стандарт при храните от Европейска комисия - Да сложим казуса на масата! “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР