Петицията с искане за отмяна на Brexit и запазването на

...
Петицията с искане за отмяна на Brexit и запазването на
Коментари Харесай

Над 5 млн. души поискаха с петиция отмяна на Brexit

Петицията с искане за анулация на Brexit и запазването на участието на Обединеното кралство в Европейския съюз късно в неделя надвиши 5 милиона събрани подписи . Тази петиция получи най-широка поддръжка от всички допитвания, оповестени в миналото на уеб страницата на английския парламент, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
Преди това върхът за известност бе в петицията за осъществяване на повторeн референдум за Brexit, която събра 4 милиона и 150 хиляди подписи през 2016 година.
" Правителството неведнъж е заявявало, че отдръпването от Европейски Съюз е " волята на народа ". Трябва да сложим завършек на това начинание, като демонстрираме силата на публичната поддръжка за концепцията да останем в Европейски Съюз. Референдумът може да не се организира, по тази причина гласувайте в този момент ", се споделя в петицията.
Припомняме, че събирането на подписи за петицията стартира на 20 февруари. До 18 март тя събра 10 хиляди подписа, до 20 март броят им надвиши 100 хиляди, а на идващия ден над 2 милиона души бяха положили подписите си. Според настоящата във Англия процедура всяка петиция, която е събрала повече от 10 хиляди подписа, изисква формален отговор на държавното управление, а след постигане на 100 хиляди подписа, тя би трябвало да се прегледа в Народното събрание.
В същото време няма гаранция, че настояванията на поддръжниците на петицията ще бъдат задоволени . Правителството на Обединеното кралство и неговият началник Тереза Мей изрично се опълчват на отдръпването на уведомление за желанието на Англия да напусне Европейски Съюз, което Лондон изпрати в Брюксел на 29 март 2017 година, базирайки се на член 50 от Договора от Лисабон за Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР