Петиция за оставката на президента на Украйна Володимир Зеленски е

...
Петиция за оставката на президента на Украйна Володимир Зеленски е
Коментари Харесай

В Украйна настояха за оставката на Зеленски

Петиция за оставката на президента на Украйна Володимир Зеленски е била записана на интернет страницата на президентството, оповестяват локалните медии.

Тя е подкрепена към този момент от 4405 души от 25 хиляди, които са нужни за разглеждането на петицията. Срокът за подписването на петицията е 90 дни.

" Възползвайки се от неналичието на смислени обещания към хората, вие започнахте да приписвате личните си прищявки на волята на хората. Неприемливо е ситуацията, при което " прислужникът на народа " няма морални отговорности пред своя народ, образувани в изборния развой. Затова ние, народът на Украйна, настояваме за вашата незабавна оставка от длъжността президент на Украйна ", се акцентира в текста на петицията.

Авторите на петицията настояват, че новият държавен глава " в действителност няма поддръжката на 73% от гласоподавателите ", а единствено е консолидирал митинга на украинците.

На 30 април Централната изборна комисия на Украйна публично призна Зеленски за победител в президентските избори - във втория тур той завоюва 73,22% от гласовете, до момента в който Петро Порошенко - 24,45%.

В понеделник се състоя инаугурацията на новия държавен глава на Украйна, след която Зеленски разгласи разпускането на Върховната рада (парламента). Указът за това беше оповестен през днешния ден, с което стартира изборният развой.

Ако по-рано изборите за Радата бяха планувани за октомври, в този момент украинските депутати ще имат към два месеца работа в сегашния състав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР