Петиция с искания до президента Румен Радев разпространяват във фейсбук

...
Петиция с искания до президента Румен Радев разпространяват във фейсбук
Коментари Харесай

Протестиращите в неделя с петиция до президента: Контрол над медиите, власт на народа

Петиция с претенции до президента Румен Радев популяризират във фейсбук протестиращите, които ще блокират с коли от цялата страна центъра на София в неделя. 
 Протестът в неделя: Искаме президентът Румен Радев да наложи изключително състояние и да поеме властта  Голям митинг блокира София в неделя, кой го провежда
Те желаят Радев да разгласи изключително състояние, надзор над медиите, насила на Неправителствени организации да заявяват източниците си на финансиране, нова Конституция, която да бъде утвърдена от народа с референдум, откакто бъде призната от Велико народно събрание. То би трябвало да бъде оповестено до 6 месеца, откакто президентът вземе властта.

В петицията се желае още Българска народна банка да бъде на послушание на министерството на финансите, да се преразгледат концесионните контракти, както  и национален надзор върху работата на държавните чиновници и депутатите, които да могат да бъдат отзовавани когато и да е. 

Избирателната система в България би трябвало да стане напълно мажоритарна, написа още в петицията, подписана до тази заран от 123 души.

Петицията

Обявяване на изключително състояние от Президента и незабавна оставка на компрометирания кабинет на ГЕРБ и обединените патриоти, за осъществяването на избавителни за България и народа ни дейности.

Премахване на опцията за всякакво външно ръководство на публичните и стопански процеси в България, реализирано през наддържавни обединявания и институции, през банки (Световната банка, ЕЦБ и МВФ, определящи решенията на Българска народна банка, която би трябвало да премине на послушание на министерство на финансите), през непознати медии и през масонски организации, лобиращи за непознати ползи, непосредствено върху политици и държавни служители. Проплатените от вън НПО-та да излязат на ярко, посредством законова насила да заявяват обществено източниците си на финансиране.

Връщане на държавността в България! Тоест главната функционалност на страната да стане грижата за развиването на обществото и личността, а не трупането на облага и изнасянето и отвън страната.

Приемане на законови механизми възпрепятстващи изнасянето на запаси (финансови, енергийни, естествени и човешки) от страната ни и преразглеждане на неизгодните за страната концесионни контракти.

Деофшоризация и принуждаване на бизнеса, със законови средства, да влага част от облагата си в публично потребни национални инфраструктурни планове.

Свикване на Велико национално заседание до 6 месеца, за приемане на нова конституция. Като дотогава се организират необятни разисквания и се привикват серия от всенародни референдуми. В тях народът ще избере своите правила за метод на живот в България и нов безпартиен модел на ръководство. Великото национално заседание, ще бъде насила да се съобрази с националното решение при съставянето на конституцията, която по-късно още веднъж би трябвало бъде утвърдена от народа с референдум.

Реализиране на система на национален надзор за качеството на работата на държавните чиновници и национални избраници, с търсене на отговорност и отзоваването им когато и да е, при взети решения в ущърб за обществото ни.

Приемане на улеснена процедура по предизвикателство на всенародни и локални референдуми. Смяна на изборната система с напълно мажоритарна и достоверна, употребяваща блок-чейн технология.

Контрол над медиите, посредством български публични рейтингови организации, за обективност, изчерпателност, нравственност и неманипулативно показване на информацията, за секване на деградиращото им въздействие върху обществото ни, и с търсене на наказателна отговорност и налагане на санкции при определяне на умишлено-манипулативно и накриво осведомително влияние.

Съд за всички отговорни ръководещи, които трансфораха с решенията си 30 годишния преход в геноцид за разпродажба на народа ни и разрушение на виталната икономическа база в България.

Недопускане, никога, на сключване на убийствения за България пакт за миграция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР