Петиция настоява за незабавна оставка на Кирил Ананиев! Петицията е

...
Коментари Харесай

Над 17000 подписа се събраха с искане за оставка на здравния министър

Петиция упорства за незабавна оставка на Кирил Ананиев! Петицията е събрала подписите на 17685 души, написа уеб сайтът czpz.org. В текста към нея се споделя:
Настояваме за незабавна анулация на контракта за дотъкмяване на “бъдещата детска болница” в постройка, която е остаряла морално и физически преди десетилетия. Кирил Ананиев злоупотреби с изключителното състояние в страната, като подписа в разгара на епидемията и обществената изолираност на обществото контракт за близо 100 млн. лева за неспособен и евентуално рисков 40-годишен градеж.

Ако въобще бъде приключена, тази детска болница ще бъде злополучие за детското опазване на здравето.

Ананиев подписа контракта:

- макар митингите на десетки хиляди лекари, родители, архитекти и инженери, продължаващи от месеци;

- макар многократните си обещания за транспарантен процес;

- макар че построяването на нова, съвременна детска болница би коствало по-малко и би станало по-бързо.

Ананиев подписа скандалния контракт в миг, когато публичното доверие към този министър е сринато. Собствените му специалисти признаха, че тази болница ще бъде огромен компромис - с децата, с лекарите, с родителите и с цялото общество. Самият той призна, че никой не знае какво е положението на структурата.

Но вместо да се извини на обществото и да приключи публичната поръчка, разпореди ново изследване и планиране, които ще продължат цяла година - време, в което може да се проектира с интернационален конкурс нова съвременна детска болница и да стартира строителството й.

Ананиев се крие зад “прозрачността на процедурите”, само че вместо това незнайните към остарелия градеж се усилват. В подписания контракт има „ малки врати “, които разрешават периода за осъществяване и цената на публичната поръчка да нарастват неведнъж. Така в случай че фирмата-изпълнител откри, че заложените средства не са задоволителни, то болничното заведение може да се оскъпи доста.

Ако Кирил Ананиев в действителност вярваше, че в тази постройка с тези условия може да бъде основана същинска детска болница, нямаше да подпише контракта на мрачно, когато хиляди жители не могат да излязат на митинг поради обществената изолираност.

Този неуспех няма да се мери с пропилените милиони левове, а с неприятно детско опазване на здравето. А отговорността за неуспеха на детското опазване на здравето ще носи цялото държавно управление, освен господин Кирил Ананиев.

Вие, господин Премиер, поемате ли тази отговорност?

Искаме незабавна оставка на министъра и преустановяване на контракта, който ще изразходва близо 100 милиона обществени средства за негодна, остаряла болница!

НГИ " За същинска детска болница "
Подпската ще бъде весена в Министерския съвет през днешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР