Петите спортни игри за хора с увреждания се проведоха в

...
Петите спортни игри за хора с увреждания се проведоха в
Коментари Харесай

Хора с увреждания от Мездра завоюваха бронз на състезание за параолимпийци

Петите спортни игри за хора с увреждания се организираха в град Гълъбово на 24 април. Повече от 110 души от 21 тима взеха присъединяване в съревнованието. Те се състезаваха в общо 8 дисциплини, измежду които боулинг, дартс, баскетбол, изтегляне на въже и съревнование с инвалидни колички.
Пет лица с увреждания, членове на Съюза на инвалидите-общинска организация Мездра се включиха в конкуренцията, като завоюваха влиятелното 3-то място на дисциплинираност „ кръгове “ и към този момент гледат към най-високата стълбичка на идващото издание на шампионата
Събитието бе проведено от общинската организация на хората с увреждания - Гълъбово със съдействието на общината. Състезанието се организира с изключителната поддръжка на Топлоелектрическа централа „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ още от първото му издание през 2013 година. Илия Лалов, ръководител на Българската Параолимпийска Асоциация и шампионите-параолимпйци Християн Стоянов, Георги Киряков и Иванка Колева дадоха старт на игрите, дружно с представителите на топлоелектрическата централа и община Гълъбово.
Петото издание на игрите за хора с увреждания се организира в напълно обновената спортна зала „ Енергетик “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР