Петите предсрочни парламентарни избори у нас по традиция преминаха с

...
Петите предсрочни парламентарни избори у нас по традиция преминаха с
Коментари Харесай

Нинова наруши тайната на вота, Асен се забатачи с устройството

Петите предварителни парламентарни избори у нас по традиция минаха с рядкости от страна на политиците, които този път се разделиха на 2 лагера – гласуващи  с машина или с хартия.

Най-фрапантен се сподели гафът на сякаш юриста Корнелия Нинова, която наруши тайната на вота в ефир. Очаквано тя гласоподава с хартия, защото точно Българска социалистическа партия върна тази алтернатива в предходното Народно събрание. При самото гласоподаване обаче Нинова разреши на камерите на bTV да виждат какъв е нейният избор, вместо да се закрие със завесата.

Операторът приближи изображението и сподели дейностите на водача на Българска социалистическа партия зад паравана в секцията в 25 ОУ Петър Берон в ж.к. Лагера. От фрагментите се вижда коя партия и коя от преференциите отбелязва Нинова в бюлетината. Самата тя разгласи, че има вяра, че след тези избори ще има сполучливо държавно управление.

Съпредседателят на Политическа партия - Асен Василев пък съумя да гласоподава чак от третия опит - поради проблеми с машината или дефицит на обикновена техническа просвета. Той упражни правото си на избор в родния си град в Хасково. Другият съпредседател на Промяната Кирил Петков също заложи на техниката в 133 СУ Пушкин в София. " Гласувах с машина, тъй като не желая двете ми дъщери да вървят в чужбина, желая третата да се върнe ”, аргументира избора си той. Христо Иванов от Демократична България също гласоподава с машина в 93-то СУ Ал. Теодоров–Балан и увери, че е нямало проблем с устройството.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде своя избор с хартиена бюлетина в учебното заведение в Банкя. 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР