Петимата задържани каналджии по случая Локорско влязоха в съда. Те

...
Петимата задържани каналджии по случая Локорско влязоха в съда. Те
Коментари Харесай

Ето ги каналджиите, задържани по случая Локорско

Петимата арестувани каналджии по случая " Локорско " влязоха в съда. Те са упрекнати за управление и присъединяване в проведена незаконна група и каналджийство, както и за причиняване на гибелта на 18 лица от мъжки пол с неустановена идентичност, жители на Афганистан.



Още на 18 февруари, след координиране с наблюдаващ прокурор в Софийска градска прокуратура бяха повдигнати обвинявания на 6 лица – А. А., В. Х., В. К., П. Я., Т. Т. и Х. Д. Наблюдаващият прокурор постанови обвинените да бъдат арестувани за период до 72 часа.



Днес, след приключване на законоустановения период, прокуратурата внесе в Софийски градски съд претенции за задържане на петима от упрекнатите, а точно на А. А., В. К., П. Я., Т. Т. и Х. Д.

Обвиняемият В. Х. е арестуван на 19.02.2023 година в Република Гърция въз основа на издадената от СГП Европейска заповед за арест.

Предстои разглеждане на настояванията за задържане под стража на петимата обвинени от Софийски градски съд.



В петък 18 мъже от Афганистан изгубиха живота си, до момента в който бяха транспортирани в тайници на камион, зарязан от трафикантите край софийското село Локорско.



Загиналите са умряли от задушаване, като мъката им е траяла сред 30 и 60 минути, откри съдебно-медицинската експертиза. По случая в началото бяха арестувани и упрекнати общо 7 души. Днес се гледа мярката за неотклонение на петима от тях.

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР