Петимата телефонни измамници, задържани в Румъния в средата на април,

...
Петимата телефонни измамници, задържани в Румъния в средата на април,
Коментари Харесай

Румъния върна на българските власти задържаните за телефонни измами

Петимата телефонни измамници, арестувани в Румъния в средата на април, през днешния ден бяха предадени на българските управляващи. Те са част от най-голямата проведена незаконна група, занимаваща се с " ало измами ", разрушена от полицията и спецпрокуратурата преди месец. Според проверяващите групата е направила двете най-големи телефонни измами в столицата през предходната година за близо 1 милион лв..

Сред арестуваните на 18 април в Румъния е и тарторът на групата " ало измамници ". Той е обитавал в Букурещ дружно с най-приближения си. Останалите са били в къща в Руманещи, където са настанени тъй наречените " въртачи ", които са се обаждали по телефона на жертвите и са ги убеждавали, че би трябвало да дадат пари - най-често с аргумента да спомагат на полицията. Използвали са и закани.

Групата е построена на правилото семейно-родов клан и е от региона на Горна Оряховица. Според проверяващите за малко повече от година измамниците са измъкнали от жертвите си над 2 милиона лв.. Прокуратурата ревизира дали първокласните къщи, в които живеят, имат строителни разрешителни.
Сийка Милева, прокурор: Искам да ви уверя, че в случай че до края на инспекцията не се показват такива бумаги, ще бъдат издадени съответните актове и ще бъда отстранени противозаконните градежи.  След спецакцията: Вече 24 часа няма нито едно позвъняване за машинация от Румъния След спецакцията: Вече 24 часа няма нито едно позвъняване за машинация от Румъния
Арестуваната група телефонни измамници са цяла фамилия и са арестувани и най-високите равнища. Арестите бяха осъществени през вчерашния ден на територията на Горна Оряхо...

Предполагаемият главатар Борислав Димитров - Бобито към този момент три пъти е лежал в пандиза. Той е в бизнеса с " ало измамите " от дете, когато стартира като муле, което обикаля и събира парите от жертвите, а през днешния ден държи монопола в тази активност. След разбиването на групата ало измамите внезапно са намалели.
Сийка Милева, прокурор: До сегашния миг са регистрирани и декларирани единствено 4 случая на телефонни измами.
Преди арестите сполучливите измами са били най-малко по 4 дневно. За всички ще бъде пожелан непрекъснат арест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР