Петимата каналджии на мигранти, сред които соченият за мозък на

...
Петимата каналджии на мигранти, сред които соченият за мозък на
Коментари Харесай

Групата на Масуд за мигранти – в ареста

Петимата каналджии на мигранти, измежду които посоченият за мозък на трафика пловдивски сириец Масуд Абдо, остават в ареста.

Това реши Районен съд нощес.

Според прокуратурата, отпред на проведената група е 29-годишният Масуд, който работи на висша служба в огромно сдружение в Пловдив. Той е със статут на непрекъснато пребиваващ.

Останалите 4-ма негови помагачи са български жители.

Каналджиите осигурявали на мигрантите превоз от турската границата и заслон в Пловдив преди да поемат на запад. Мигрантите били основно от Сирия, Афганистан и Мароко, а Масуд работел с двама свои сънародници в Турция, които го уведомили авансово по кое време се образува задоволително огромна група за транспорт.

По време на огледа на един от телефоните на Масуд Абдо, преди два дни, е получено известие с точка с съответни географски координати към Бургас.

На мястото са изпратени полицейски екипи и са арестувани 30 марокански жители, т.е каналът продължава да работи от Турция, вършим всичко допустимо да го пресечем на наша територия, сподели прокурор Димитър Пехливанов

Смята се, че сириецът Масуд Абдо е провел съдбовния транспорт на незаконни бежанци, при който починаха двама бургаски служители на реда при опит да спрат цялостния рейс, минал незаконно границата и гонен от коли на Гранична полиция до самия Бургас.

Ако обвиняванията против петимата се потвърдят, ги чакат присъди до 5 години затвор и санкция от 3 до 10 хиляди лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР