Петимата депутати, които обявиха, че напускат ПГ на Има такъв

...
Петимата депутати, които обявиха, че напускат ПГ на Има такъв
Коментари Харесай

Отцепниците от ИТН вече са подали заявления за напускане на парламентарната група

Петимата депутати, които оповестиха, че напущат ПГ на " ИТН " (ИТН), към този момент са подали заявките си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Народното събрание.

Това са Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев. Те са подали своите заявки за излизане от ПГ на Има Такъв Народ, както оповестиха през вчерашния ден на конференция, и стават нечленуващи в парламентарна група народни представители.

Вчера стана ясно от конференция на министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, че петима депутати напущат парламентарната група на партия " ИТН ". Това се случи откакто преди броени дни, водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов разгласи напускането на ръководещата коалиция, като за причина уточни политиката на България за Северна Македония, както и финансовата политика.

Радостин Василев обаче през вчерашния ден разгласи, че Северна Македония е единствено фиктивен мотив, а в действителност повода е напълно друга - накърнени финансови ползи. По думите му точно Министерството на районното развиване и благоустройството, ръководено от Гроздан Караджов от квотата на Има Такъв Народ, е " взривило " обединението. Именно " Продължаваме промяната " твърдяха, че повода за разрива и напускането на Има Такъв Народ е това, че са отказали да дадат още близо 4 милиарда лв. в министерството на Караджов.

" Надеждите на доста българи от последните две години най-вероятно ще останат неосъществени. За страдание обаче държанието на господин Трифонов като едноличен притежател на партията, което самоизчегърта партията, а последните му дейности водят до това, че се изчегъртва и страната ", съобщи Радостин Василев.

Последваха обвинявания от страна и " ИТН " към отцепниците. От партията на Слави Трифонов нарекоха Радостин Василев " мутра, която е подготвена на всичко с цел да бъде министър, да бъде с гел и с мръсни пари в джоба ".

Представителите на Има Такъв Народ пуснаха и запис, който им е възложен от депутата Христинка Иванова, която в началото е имала желание да се отдели от групата, само че след това е размислила. Тошко Йорданов твърди, че гласът от записа е на Радостин Василев, който заплашвал Иванова и я притискал да напусне Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР