Петимата български граждани, обявени с европейска заповед за арест по

...
Петимата български граждани, обявени с европейска заповед за арест по
Коментари Харесай

Групата ало-измамници без изявен лидер

Петимата български жители, оповестени с европейска заповед за арест по обвиняване за телефонни измами, бяха предадени на управляващите по отношение на досъдебно произвеждане на Спецпрокуратурата.

Към сегашния миг няма водач на групата. Това съобщи пред публицисти в Специализирания углавен съд наблюдаващият прокурор Сийка Милева. В хода на процедурата е задействана и инспекция на ДНСК на място и по документи - п роверяват се градежите и жилищата, които населяват обвинените лица. Проверката към момента не е завършила. Не са показани и утвърдени строителни бумаги. Ако до нейното привършване не се показват тези бумаги, ще бъдат издадени констативни актове и противозаконните градежи ще бъдат отстранени, сподели още Милева. По думите ѝ лицата са показали висок стандарт на живот.

В Румъния на 18 април тази година бяха арестувани шест български жители , като във връзка с петимата Спецпрокуратурата е издала европейски заповеди за арест , а във връзка с шестия е издадена европейска заповед за арест от Горна Оряховица по отношение на влезнала в действие присъда.
 Румъния ни върна петимата ало-измамници
Румъния ни върна петимата ало-измамници

Те са част от една от най-големите незаконни групи у нас, разрушена през април

Това е най-голямата незаконна група у нас , занимаваща се с телефонни измами, подчертава Милева и уточни, че от 18 април към днешна дата са регистрирани общо 4 случая на телефонни измами. В съпоставяне с предишни интервали - измамите са били 4 дневно.

Лицата ще бъдат привлечени като обвинени, като Спецпрокуратурата ще желае от спецсъда непрекъснатото им задържане.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че петимата ало-измамници, арестувани в Румъния, към този момент са екстрадирани у нас.

При акцията, която се организира на 18 април, бяха арестувани петима души от България - " мулета ", а в Румъния - още шестима от най-високото йерархично равнище на групата, в това число и ръководителят, както и повече от 23-ма " въртачи ", които набирали разнообразни телефонни номера на територията на страната ни.

Разследването стартира през 2017 година от Велико Търново, а по-късно се включиха и Специализираната прокуратура и румънските чиновници. Според събраните досега данни, измамите, осъществени от арестуваната група, са за над 2 милиона лв..
 Гешев разгласи за разрушена една от най-големите групи за ало-измами
Гешев разгласи за разрушена една от най-големите групи за ало-измами

Задържани са петима души в България и 28 в Румъния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР