Петима висши португалски военни бяха уволнени след сензационната кражба на

...
Петима висши португалски военни бяха уволнени след сензационната кражба на
Коментари Харесай

Чистка в армията след сензационна кражба

Петима висши португалски военни бяха уволнени след сензационната кражба на експлозиви и муниции от оръжеен склад, съобщи Reuters, като се базира на началник-щаба на сухопътните сили.

За да се избегнат пречки на следствието, което е в ход, взех решение да отстраня командирите на пет подразделения, забъркани в процеса, съобщи Федерику Ровишку Дуарте в изявление за португалската социална телевизия.

Той загатна преди този момент, че кражбата, осъществена в сряда в Танкуш, Централна Португалия, може да е била улеснена от приключване на информация от военни, свързани с този склад за боеприпаси. За да сходно нещо би трябвало да има вътрешна информация, съобщи той.

Системата за видеонаблюдение била развалена от две години, незнайните крадци проникнали във военната база и отмъкнали повече от стотина ръчни гранати и деветмилиметрови патрони, заяви в четвъртък командването на сухопътните сили.



Откраднати били също противотанкови ракети, сълзотворни гранати, експлозиви, детонатори, посочи то в петък. А съгласно португалската преса липсвали и към 40 противотанкови гранатомети.

Става дума за в действителност сериозен случай, призна министърът на националната защита, който трябваше да осведоми за изчезналото оръжие съдружниците на Португалия
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР