Петима творци от различни области на изкуствата бяха удостоени с

...
Петима творци от различни области на изкуствата бяха удостоени с
Коментари Харесай

Боил Банов награди видни творци в навечерието на 24 май

Петима създатели от разнообразни области на изкуствата бяха удостоени с най-високото отличие на Министерството на културата „ Златен век “- огърлие за техния принос в развиването на българската просвета и нематериалност. Призa получиха режисьорът Асен Шопов, диригентът акад. Валентин Бобевски, поетът и журналист Петър Андасаров, режисьорът проф. Светлозар Донев и балерината доцент Калина Богоева.
 
„ Българската културата е жива и е движеща мощ. Тя се развива и продължава да ражда велики мозъци и гении “, това сподели по време на церемонията министърът на културата Боил Банов.
 БГНЕС; На фотографията: Валентин Бобевски
В другите категории награди получиха актрисата Слава Рачева, ръководителя на Хор на софийските момчета проф. Адриана Благоева, националните певици Златка Ставрева, Олга Борисова, Калинка Вълчева.
 
С почетен знак „ Златен век ” – златен щемпел на цар Симеон Велики, бяха отличени и три институции – читалище „ Заря ” в Хасково и районните библиотеки в Русе и Бургас.-->
 БГНЕС; На фотографията: Асен Шопов
Сребърен щемпел на цар Симеон Велики беше връчен на фолклорен танцов отбор „ Жар ” при читалище „ Петър Берон ” в София, а в категория „ филантроп ” беше отличен Владимир Мирчев.
 
Наградите си културното ведомство обичайно връчва в навечерието на 24 май.
 БГНЕС; На фотографията: Светлозар Донев
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР