Петима туристи загинаха в лавина в австрийския район Дахщайн днес

...
Петима туристи загинаха в лавина в австрийския район Дахщайн днес
Коментари Харесай

Лавина погрема петима чешки спортисти в Австрия

Петима туристи починаха в лавина в австрийския регион Дахщайн през днешния ден по време на преход със снегоходки, заяви полицията на провинция Горна Австрия, представена от международните организации.

Лавината, аргументи за която не са известни, се е свлякла на 2800 метра надморска височина, отбелязва Франс прес. Трагедията е станала към 9:30 часа локално време (10:30 часа българско). Очевидци описват, че целият скат се е свлякъл.

Телата на петимата, които са били част от група спортисти от Чехия, са свалени от планината Дахщайн в селото Халщат за различаване, посочи представител на полицията.

Планински спасители са били към момента на мястото на нещастието по обяд през днешния ден, подкрепени от шест хеликоптера от други австрийски региони.

През януари 60 поданици на град Рамзау-ам-Дахщайн заобиколиха друга огромна лавина, която аргументи обилни вреди, само че нямаше жертви.

Планинската избавителна асоциация регистрира в сряда, че относително малко хора са починали от лавина този зимен сезон - за интервала 1 ноември 2019 - 1 март 2020 починалите са шестима, добавя ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР