Петима цивилни сирийци са приети в болница с дихателни проблеми

...
Петима цивилни сирийци са приети в болница с дихателни проблеми
Коментари Харесай

Сирия: Нови съмнения за атаки на Асад с химическо оръжие

Петима цивилни сирийци са признати в болница с дихателни проблеми през вчерашния ден след въздушни удари на армията на Башар Асад над град Саракеб в провинция Идлиб, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида, представена от Франс прес.

Според организацията над града се е разпръснала горчива миризма след рейда на сирийските хеликоптери – съгласно локални поданици и медици това евентуално е токсичен газ.

10 души са убити при бомбардировките - 6 цивилни в Кафр Набл и 4-ма в Маасарин и Маарет ал Нумане. В Идлиб се приказва за минимум 15 убити.

Според правозащитниците самолети, евентуално съветски, са блъснали главната болница в Маарет ал Нумане.

В края на предходната седмица върховен американски представител съобщи, че режимът на Асад и ДАЕШ не престават да употребяват химически оръжия.

В петък военният министър на Съединени американски щати Джим Матис сподели, че при офанзивите в Сирия няколко пъти е бил употребен хлор. По думите му е допустимо да е пускан и токсичен газ зарин, само че няма доказателства за тази догадка.

Сирия отхвърли като „ неистини “ изказванията на Съединени американски щати.

Междувременно тази нощ съветската бойна авиация ускори ударите против следени от бунтовниците градове в сирийската провинция Идлиб, откакто в събота беше свален неин изтребител, а водачът беше погубен, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР