Петима студенти спечелиха парични награди, стажове и стипендии за обучение

...
Петима студенти спечелиха парични награди, стажове и стипендии за обучение
Коментари Харесай

Студенти от България и чужбина бяха отличени в националния конкурс „Млад одитор“ 2019 г.

Петима студенти завоюваха парични награди, стажове и стипендии за образование в осмото издание на националния конкурс „ Млад инспектор “, който се провежда от Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и одиторските сдружения „ Ейч Ел Би България “ и „ Захаринова Нексиа “. Целта му е да разпространява одиторската специалност измежду младежите в България, както и да подчертае ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло. Тази година церемонията беше водена от вицепрезидента на ВУЗФ Детелина Смилкова.

Първото място в състезанието завоюва Тансу Сали, студентка в Стопанската академия „ Димитър А. Ценов “ – Свищов. Тя получи парична премия в размер на 2000 лева и опция за едномесечен стаж в одиторските компании „ Ейч Ел Би България ” и „ Захаринова Нексиа ”. Наградата беше връчена от ръководителя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова.

Второто място в състезанието завоюва Симона Димитрова, студентка в УНСС, a третото място отиде при Живана Пепик от Северна Македония и също студентка в УНСС. Двете призьорки получиха парични награди под формата на стипендии за образование и опция за едномесечни стажове в одиторските компании, уредници на състезанието. Наградите връчиха Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, Димитрина Захаринова, шеф на „ Захаринова Нексиа “ и Велин Филипов, зам.-председател на ИДЕС. На първите три отличени места спечелилия получиха и особено направени за тях плакети.

На церемонията бяха присъдени и 2 поощрителни награди за участниците с най-оригинални хрумвания при решение на проблеми. Годишна стипендия в размер на 20% от таксата за образование по специалностите в магистърската степен на ВУЗФ завоюва Ралица Благоева от УНСС. Наградата й бе връчена персонално от ректора на ВУЗФ доцент доктор Григорий Вазов. Втората пооощрителна премия беше връчена на Ирена Койчева, УНСС от Цветан Цветков, ръководител на Сметната палата.

Специално място в церемонията беше отделено на приветствието на финалиста и победител в първото издание на състезанието “Млад инспектор ” 2012 година - Кирил Башикаров, ученик на ВУЗФ. Той приветства спечелилите и участниците в тазгодишното издание на надпреварата и им описа, че присъединяване му в този конкурс е дало подтик на професионалното му развиване и кариера в една от най-големите одиторски компании.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР