Петима служители от консулството на Саудитска Арабия в Истанбул са

...
Петима служители от консулството на Саудитска Арабия в Истанбул са
Коментари Харесай

Петима души ги грози смъртна присъда заради убийството на Хашоги

Петима чиновници от консулството на Саудитска Арабия в Истанбул са застрашени да получат смъртни присъди за убийството на журналиста Джамал Хашоги, съобщи прокурорът на Рияд, оповестява БГНЕС.
Случаят „ Кашоги ”: Майк Помпео отпътува за Саудитска Арабия Държавният секретар на Съединените щати ще беседва с крал Салман по случая с изчезналия саудитски публицист
„ Хашоги, пишещ за „ Вашингтон пост” и отявлен отстъпник, умря, откакто е бил замаян от петимата обвинени и по-късно разчленен”, съобщи представителят на прокуратурата в първото саудитско удостоверение за метода на убийството му.

Снимка: Reuters

Според следствието, решението за очистване на журналиста е взето откакто „ не са съумели да убедят Хашоги да се върне по лично желание”. Причината за гибелта е предозиране с опиат, инжектиран на журналиста от членовете на работната група след неуспеха на договарянията в генералното консулство. След това тялото на Хашоги е било разчленено и изнесено от постройката на дипломатическия корпус.
Турските управляващи претърсват саудитското консулство в Истанбул Те ще се опитат да схванат дали там е бил погубен журналистът Джамал Кашоги
Междуврменно прокуратурата оневини престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, за който обявиха, че не е бил забъркан в убийството на Хашоги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР