Петима служители от Икономическа полиция към Столичното Четвърто управление на

...
Петима служители от Икономическа полиция към Столичното Четвърто управление на
Коментари Харесай

4 служители и ръководно лице от 4 РПУ са задържани за изнудване

Петима чиновници от Икономическа полиция към Столичното Четвърто ръководство на Министерство на вътрешните работи са арестувани и упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, съобщи БГНЕС.
Единият от арестуваните заема управителна позиция. Униформените са изнудвали търговци на територията на 4-о РПУ да заплащат такса „ Спокойствие “ и да попречват инспекции.
Допълнителна информация за схемите на деяние на ОПГ и дали ще бъдат повдигнати обвинявания следва да бъде дадена в идващите дни.
Това увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов.
Зам.-главният прокурор Иван Гешев разяснява, че акцията ще дисциплинира останалите чиновници от правоохранителните служби за много дълго време. Той акцентира, че при акцията е имало цялостно подпомагане от страна на Министерство на вътрешните работи и изрази страдание, че се проверяват хора, които той познава.
" Това е следствие за проведена незаконна група от чиновници на 04 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Според формираното досъдебно произвеждане с подкупи. Дейността им се показва в така наречен обезпечаване на такса „ Спокойствие”, като са натискали и изнудвали дребни притежатели на заведения на територията на 4-то районно за заплащане на месечна такса. В резултат на това, че тези такси очевидно са непостижими за някои от тях се случи това, което виждате ", изясни Гешев и с оскърбление добави, че хората, които би трябвало да пазят законността реализират активност против която би трябвало да се борят.
В момента текат процесуални дейности и се чака да стане ясно на кого ще бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР