Петима служители на „Криминална полиция“ към Първо РУ-Бургас може да

...
Петима служители на „Криминална полиция“ към Първо РУ-Бургас може да
Коментари Харесай

Рецидивист опропасти влюбена жена и натопи бургаски полицаи, че са го пребили в ареста

Петима чиновници на „ Криминална полиция “ към Първо РУ-Бургас може да получат обвинявания за побой на арестуван, оповестява "Флагман ", цитирайки чудесно осведомен източник.

Случаят е от преди година и е разследван от „ Вътрешна сигурност “. Провежда се и авансово наказателно произвеждане в Бургаската следствена работа.

Задържаният за обири престъпно проявен мъж от Ямбол твърди, че разполага с тройна съдебно-медицинска експертиза, назначена по делото. Според нея са му нанесени голям брой леки телесни и една междинна телесна щета.

Той е уверен, че следва и петимата служители на реда да бъдат краткотрайно отстранени от служба. Което значи, че на процедура Първо районно управление (на МВР) ще остане без „ Криминална полиция “.

Това феноменално разследване е обвързвано по един своебразен метод с пограничния град Тополовград, което, в случай че Прокуратурата внесе в правосъдна зала с обвинявания против бургаските криминалисти, ще сътвори казус и ще служи като образец за подражателство на сходни човеци в обществото.

От ОДМВР-Бургас отказат да разясняват, с цел да не пречат на следователя и прокурора, само че казусът се дискутира в системата с отвращение.

Преди година в Първо районно управление (на МВР) постъпва тъжба от жена, която декларира, че до момента в който е била на работа, от вкъщи й са откраднати 30 хиляди лв., огромно количество нейни персонални украшения от злато, скрити на скрито място, взети са и други движимости, които могат да бъдат продадени, даже скъпите й парфюми.

Жената, срината душевен от случилото се, била уверена кой може да е направил закононарушението. Разказала през сълзи за мъж, който позволила до себе си, доверила му се и той знаел всичките й секрети, известно време живял в дома й, само че я изоставил. Името на този човек се оказва в масивите на Министерство на вътрешните работи - изпечен апаш, рецидивист, лежал в пандиза за разнообразни обири.

Още в предиобеда на деня, в който е подадена жалбата, криминалистите от Първо районно управление (на МВР) откриват местонахождението на така наречен мистър "Опасен сексапил ". Оперативната информация идва от сътрудниците им от Елхово, където живеела майката на търсения и той постоянно идвал при нея.

Така се стига до точното място, където е хванат от тополовградските служители на реда - покрай стопанисван от него язовир в пограничното сакарско градче. Там доста добре знаели и кой е братът на арендатора на техния язовир - бил притежател на заложна къща в столицата, в която нееднократно търсеният е доставял плячка за обмен.

Алчният и безсъвестен рецидивист е бил докаран от локалните служители на реда с поемни лица в ареста на РУ-Тополовград. Елховлии осведомят Първо районно управление (на МВР) Бургас, че лицето е открито, предизвестяват ги, че остарелият им локален познайник е изпечен в писането на всевъзможни тъжби до всевъзможни инстанции, тъй като са "сърбали попарата " му в това отношение.

Петимата бургаски чиновници на Министерство на вътрешните работи пристигнали в Тополовград, провели събеседването със арестувания на място, след което го откарали в Елхово. Имало е поемни лица, които отхвърлят да са видели пострадвания или да са чули недоволства от побой, нито молби за оказване на здравна помощ от страна на крадеца.

В лека кола в Елхово са открити част от движимостите и накитите на потърпевшата жена. След което служителите на реда откарали хванатия в Бургас. Те са безапелационни, че са изпълнили професионално дълга си като са работили и оперативно, не са превишавали правата си като орган на реда.

До седмица ще стане ясно дали и против петимата криминалисти ще бъдат повдигнати обвинявания на база експертизата, която към момента те не са виждали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР