Петима служители на КАТ-Благоевград са задържани днес по обяд при

...
Петима служители на КАТ-Благоевград са задържани днес по обяд при
Коментари Харесай

Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград

Петима чиновници на КАТ-Благоевград са арестувани през днешния ден по обяд при акция на “ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, Националната следствена служба  под управлението на Специализираната прокуратура.  Арестите станаха в постройката на КАТ, до момента в който се вършат процесуални дейности в кабинетите на катаджиите, редом се правят и обиски по домовете им.

Засега публична информация няма, само че се твърди, че групата е обвинена в скица за споразумяване на бързи номера и регистрации на нови коли. Схемата е следната –плаща се на медиатор, който записва автомобил по бърза процедура, откакто се регистрира по всички равнища в КАТ. Така против суми от 50 до 100 лв. се получават хубави номера на колите и регистрация без очакване.

Подобна скица въртят медиатори в локалните автокъщи, приказва се че там си има човек за тази работа и става с присъединяване на катаджии и чиновници от администрацията. Сред задържаните е и някогашен чиновник на КАТ, който е пенсионер, само че продължава тази активност.

Акцията последва месец и половина след огромните арести в ДАИ-Благоевград.  Тогава бяха арестувани 10 чиновници и упрекнати в корупция и рекет на транспортни компании.
 КАТ-Благоевград арести  КАТ-Благоевград арести  КАТ-Благоевград арести

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР