Петима служители на Българския футболен съюз са били задържани след

...
Петима служители на Българския футболен съюз са били задържани след
Коментари Харесай

Арести в БФС заради "хванати" съдии, Бойко Борисов: Казах им, мислеха, че е майтап

Петима чиновници на Българския футболен съюз са били арестувани след акцията на ГДБОП, която се организира в постройката на централата в кв. " Бояна ". Освен това са били иззети голям брой документи и компютри.

По-рано денем жандармерия и полиция блокираха входовете на Националната футболна база, а интервенцията продължи към 2 часа. Говорител на основния прокурор Румяна Арнаудова следствието е било по съмнение за осъществени закононарушения срещу спорта и по-конкретно – корупция.

Според към този момент доказана информация - главните съмнения падат върху Съдийската комисия.

По-рано през днешния ден президентът на БФС Борислав Михайлов разгласи желание да подава своята оставка в петък, когато Изпълкомът се събира на съвещание, провокирано от свадите към загубата 0:6 от Англия в европейските квалификации.

Министър-председателят на България Бойко Борисов приказва пред медиите и даде уточнения по отношение на оставката, която Борислав Михайлов подаде, и нахлуването на ГДБОП в базата в Бояна. По-рано през днешния ден министър председателят изиска оставката на към този момент някогашния началник на българския футбол.

" Оставката на Боби Михайлов си е работа на Футболния съюз. Аз просто споделих какво стопираме да вършим, на следващия ден да не каже някой, че се месим във футболния съюз. "

" Преди известно време ние говорихме точно за почит, за чистотата на взимането на съдийски решения, ненамесата в работата им. За страдание, те не се вслушаха и мислиха, че си вършим на ниска цена ПР. Точно противоположното - аз желаех да съм ги предизвестил, с цел да не може след това някой от ФИФА, ФАФА, ФУФА и така нататък да ми прави забележки. Те не се съобразиха. "

" Нещата просто съответстваха. Операцията беше планувана няколко дни преди мача. Вече тече дело ", разгласи министър председателят. 

" Да си създадат нужното и тогава да дойдат да кажат по какъв начин може да помогне страната. Искам да се разбере доста ясно, с цел да няма спекулации - ние не се месим в работата на футболния съюз. Но това, което вършат на територията на страната, и не съблюдават закони, договарят съдии за мачове.. предупредихме ги, че няма да ги поносим. Това е реакцията на вършената работа на сътрудниците от полицията ", съобщи министър председателят.

" Кметовете единствено ме обикалят и ме питат: " Кога ще направиш стадион? " Ще създадем, когато има защо да ги създадем, да има какво да гледат хората - почтен и хубав футбол. Тогава се вършат игрища. "  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР