Петима саудитски граждани са заплашени да получат смъртни присъди за

...
Петима саудитски граждани са заплашени да получат смъртни присъди за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия тръгна към смъртно наказание за петима души, обвинени за убийството на Хашоги

Петима саудитски жители са застрашени да получат смъртни присъди за убийството на журналиста Джамал Хашоги. Това разгласи саудитската прокуратура, като добави, че има общо 21 арестувани по случая и 11 от тях са с обвинявания.
Хашоги, пишещ за The Washington Post и неприкрт отстъпник, е погубен, откакто бил замаян от петимата обвинени и по-късно разчленен, заяви представителят на прокуратурата в първото саудитско удостоверение за метода на убийството на дисидента. Частите на тялото на журналиста по-късно били предадени на сътрудник отвън консулството, сподели саудитската прокуратура.
Междувременно прокуратурата оневини престолонаследника принц Мохамед бин Салман и съобщи, че не е бил забъркан в убийството на Кашоги, написа БГНЕС. Мозъкът зад убийството бил индивидът, управлявал " екип от охранители-отцепници ", с който Хашоги трябвало да се срещне в саудитското консулство в Истанбул. Става въпрос за Сауд ал-Катани, юрист в саудитския кралски съд, който е бил медиен консултант в MBS - съгласно " Ал Джазира ". Той обаче към момента е разследван.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР