Петима са задържани за посегателството в Роженския манастир. Работата по

...
Петима са задържани за посегателството в Роженския манастир. Работата по
Коментари Харесай

МВР с подробности за престъплението в Роженския манастир

Петима са арестувани за похищението в Роженския манастир.

Работата по случая и изясняването на претекстовете за похищението не престават, съобщи шефът на ГДНП основен комисар Христо Терзийски, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Той оцени като доста добра работата на полицейските чиновници.

Около 20:47 часа на 18 септември полицейски чиновник от РУ-Сандански получил позвъняване от Роженския манастир с информация за осъществено закононарушение на територията на обителта.

Според обявеното откакто неколцина влезнали на територията на манастира, принудително привели в безпомощно положение духовник и лишили разнообразни персонални движимости и благосъстоятелност на обителта.

След сигнала неотложно е образувана група за оглед и под управлението на РП-Сандански са стартирани процесуално-следствени и оперативно-издирвателни дейности по случая.

За по-малко от 24 часа са осъществени три огледа, четири претърсвания, приобщени са голям брой материали, в това число и документи, открити са движимости и са събрани голям брой доказателства.

Със заповед за задържане до 24 часа са арестувани петима поданици на разнообразни обитаеми места на територията на община Сандански, като работата по установяването на тяхната съпричастност съм случая продължава.

Част от тях са престъпно проявени. Установява се и местонахождението на още двама души.

Продължава работата за изясняване на аргументите и задачите на осъщественото закононарушение.

Главен комисар Христо Терзийски даде доста добра оценка за осъществената от полицейските чиновници на ОДМВР-Благоевград на брифинг, в който взе участие и шефът на ОДМВР старши комисар Николай Хаджиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР