Петима са задържани в РУ-Пещера за нарушаване на обществения ред

...
Петима са задържани в РУ-Пещера за нарушаване на обществения ред
Коментари Харесай

Зверски бой с дръжки и инструменти се развихри в Пещера

Петима са арестувани в РУ-Пещера за нарушение на публичния ред и побой в пещерския квартал „ Луковица”. Вчера следобяд на улица в квартала зародила свада сред група мъже, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Напрежението бързо ескалирало, вследствие на което бил нанесен побой с потребление на дървени дръжки на принадлежности на 51-годишния А.В. от квартала. Мъжът е превозен от екип на „ Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик с фрактура в региона на крайници и контузии на главата, за наслада без заплаха за живота.

Междувременно в полицейското ръководство в Пещера били получени сигнали за нанесени вреди по две постройки в региона, благосъстоятелност на мъж и жена живеещи в „ Луковица”. Потрошени са стъклопакети на прозорци от двете къщи и прилежащи постройки към тях. От прилежащо жилище е открита и кражба на мобилен телефон.

За изясняване на случилото се и залавяне на причинителите са подхванати
незабавни дейности от страна на дежурните екипи от РУ-Пещера. Сформирана е група от чиновници на престъпна и охранителна полиция, проверяващи служители на реда и специалист. По предписание на шефа на ОДМВР-Пазарджик на място пристигнали и автопатрули от районните ръководства в Пазарджик и Септември, които да подкрепят сътрудниците си.

В резултат на подхванатите дейности за възобновяване на публичния ред и следствие на случилото се са арестувани петима мъже на възраст сред 19 и 49 години, всичките от Пещера. Полицаите открили, че остаряла омраза сред два семейства, живеещи в пещерския квартал е причина на споровете, последвани от побой и вандалски прояви.

Случаят е под наблюдението на Районната прокуратура в родопския град. Продължава работата по документиране на осъществените закононарушения и определяне и на други лица взели присъединяване в осъществяването им. Обстановката на територията на квартала е спокойна, на място има дежурен автопатрул.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР