Петима са номинираните за тазгодишното звание „Бург на годината“. Традиционната

...
Петима са номинираните за тазгодишното звание „Бург на годината“. Традиционната
Коментари Харесай

Пет номинации за „Бург на годината“

Петима са номинираните за тазгодишното звание „Бург на годината“. Традиционната акция в морския град се провежда по самодейност на “Радио 1 ”, радио “MIXX ” и радио ” ФОЛК ”. Наградата се дава за заслуги за популяризирането на Бургас и се връчва точно на празника на града- Никулден.

Номинациите са на арх. Емил Бурулянов – за архитектурните достижения и приноса към градската среда и дизайн, на Андрей Тодоров – треньор по спортни танци и ръководител на състезателен клуб „ Бургас 1975 “, троент безспорен първенец и 14-кратен първенец на България.

Другите три номинации са на Георги Дюлгеров – за сполучливия план „ Международен София филм фест на брега “, на създателя на песента „Телефонна любов“ Ваньо Вълчев – за повсеместен принос към Бургас и културатa, и на Левон Манукян – за иновативността, за първия в света метъл балет, осъществен в Бургас, за просветителните концерти за деца и задачата да мотивираш.

Освен паметната премия, в залата, където тя се връчва- на ул. „Александровска“, ще бъде открита и обичайна галерия на бургаските художници. В навечерието на Никулден в Етнографския музей ще бъде показана и националната галерия „ Вотиви ”. Вотивите съставляват фигурки, направени от метал, които са били слагани върху икони.

Те се слагат на червен конец или непосредствено с восък върху иконата. Оброчните практики са от регионите на Централния Балкан, Североизточна България, Странджанско, Хасковско, Югозападна България.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР