Петима представители на Веганския съюз излязоха на протест пред Главното

...
Петима представители на Веганския съюз излязоха на протест пред Главното
Коментари Харесай

Вегани на скромен протест пред Мюфтийството

Петима представители на Веганския съюз излязоха на митинг пред Главното мюфтийство в София против жертвоприношенията на животни за Курбан Байрам, съобщи кореспондент на БГНЕС. Единият от плакатите е с надпис „ Спрете варварството “. На различен пък е изобразен овен с текст: „ Защо аз! “. Протестиращите бяха довели и деца.
Според веганите, убиването на животни поради традиция е една жестока, нечовечна и ненужна варващина, която в 21 век няма място и не би трябвало да се толерира. „ Надяваме се доста мюсюлмани да се вслушат в думите ни и не колят животни “, моли ръководителят на съюза Никола Донев.
Това е следващата акция на сдружението. През юли веганите излязоха на митинг пред постройката на Съюза на ловците и рибарите с искане да бъде наложена цялостна възбрана на лова на дивеч и риболова. Преди това пък желаеха възбрана и конфискация на каруците в София. Протестна акция под надпис „ Месото е ликвидиране “ се организира през предходната година и пред земеделското министерство с искане за оставка на отрасловия министър Румен Порожанов. Периодично сцена на недоволството се трансформира и пространството пред Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР