Петима полицаи на IV РПУ за задържани при акцията на

...
Петима полицаи на IV РПУ за задържани при акцията на
Коментари Харесай

Арест за полицаи, рекетирали собственици на заведения

Петима служители на реда на IV РПУ за арестувани при акцията на " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи в районното в кв. " Лозенец ". Разследването е за проведена незаконна група. Единият от задържаните е началник. Това съобщи на брифинг пред публицисти основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Ще се преценя на кои служители на реда да се повдигне обвиняване, защото има един управителен чиновник, разяснява Иванов. Той призна, че в Министерство на вътрешните работи е получена информация он няколко канала, само че е удовлетворен, тъй като не е изтекла. " Подробности ще има, когато бъде повдигнато обвиняване. Продължават процесуално-следствени дейности, изясни Ивайло Иванов, заяви stolica.bg.

„ Такса успокоение ” са събирали от заведения и търговски обекти петимата арестувани служители на реда от София. Това разгласи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред столичното 4 районно управление (на МВР), където бяха арестувани чиновниците на бранш „ Икономическа полиция ”.

Сред тях има и управителен чиновник, съобщи БТВ.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов уточни пред публицисти, че сумите са били разнообразни, като дори са били водени договаряния сред служителите на реда и притежателите. По думите му се е предложило и прекъсване на почнали инспекции.

Информацията за незаконната група е пристигнала от няколко канала, като Гешев уточни, че за част от рекетираните таксите са били непостижими и това ги е предиздвикало да алармират.

„ Хората, които би трябвало да пазят законността, реализират активност, против която би трябвало да се борят ”, разяснява зам.-главният прокурор.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР