Петима от най-богатите руснаци загубиха общо почти 6,06 милиарда долара

...
Петима от най-богатите руснаци загубиха общо почти 6,06 милиарда долара
Коментари Харесай

Петима от най-богатите руснаци обедняха с 6 млрд. долара заради коронавируса

Петима от най-богатите руснаци изгубиха общо съвсем 6,06 милиарда $ за един ден заради срив в тържищата, породен от обстановката с ковид. Това заяви авторитетното издание Forbes, представено от международните организации.
Експертите правят оценка, че шефът на „ Лукойл “ Вагит Алекперов е изгубил 1,6 милиарда $, благосъстоянието му е 22,5 милиарда $. Съсобственикът на " Норникел " Владимир Потанин е изгубил 1,4 милиарда $, оставайки с „ едвам “ 26 милиарда $, а положението на ръководителя на борда на „ Новатек “ Леонид Михелсон е намаляло с 1,2 милиарда $ до 22,5 милиарда.
Владимир Лисин, който е притежател на Новолипецкия металургичен цех, е изгубил 910 милиона $, и в този момент „ Форбс “ прави оценка благосъстоянието си на 21,3 милиарда $. Съсобственикът на „ Северстал “ Алексей Мордашов е изгубил 948 млн. $ за един ден и в този момент „ коства “ 19,9 милиарда $.
Спадът на борсовите показатели заради опасенията по отношение на разпространяването на COVOD-19 продължава от няколко дни. Индексите спаднаха доста в Китай, откъдето потегли новият вирус, и в прилежащите страни, както и в Съединени американски щати, Русия и Европа.
Избухването на пандемията, породено от новата болест, беше записано в края на декември 2019 година в най-населения град на Централен Китай - 12-милионния Ухан. Световната здравна организация (СЗО) го призна за изключително състояние с интернационалните размери, описвайки го като зараза с доста огнища. Извън Китай са открити случаи на зараза в 50 страни, в това число Русия.
Китайските управляващи записаха 2788 смъртни случая в страната, над 36,1 хиляди души са се възстановили, а броят на инфектираните по време на цялото разпространяване на вируса е над 78,8 хиляди.
Всичко за ковид четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР