Петима основни играчи от мъжкия национален отбор по волейбол са

...
Петима основни играчи от мъжкия национален отбор по волейбол са
Коментари Харесай

Петима основни играчи са под въпрос за световното по волейбол

Петима съществени играчи от мъжкия народен тим по волейбол са под въпрос за международното състезание, на което България е съдомакин с Италия. Шампионатът ще се организира от 10 до 30 септември.

По правилник селекционерът Пламен Константинов би трябвало да разгласи окончателния си състав до 31 юли. Това слага под подозрение присъединяване на разпределителя Георги Братоев, посрещачът Тодор Скримов, диагоналът Боян Йорданов и централните блокировачи Николай Николов и Теодор Тодоров. Още през май пък стана ясно, че водещият български изпълнител - Цветан Соколов, ще пропусне международното поради интервенция в коляното.

" Големият ни проблем са датите и периодите за заявяване на играчи. Трябва да обявим група от 22 души до края на месеца, а ние за най-малко пет-шест индивида не знаем дали ще могат да оказват помощ ", сподели Константинов при събирането на тима за предварителен лагер на Белмекен.

" Едва ли ще се обясни обстановката в околните дни. Трябва да дублираме състезателите с травми с най-малко по един човек на тези постове. Нямам пост без проблеми с изключение на на либерото. В един миг ще би трябвало да напарвим някакъв избор ", добави треньорът.

В понеделник Братоев отпътува за прегледи във Франция. Той има фрактура в глезена. " Не е доста ясно ситуацията. Откакто полчуих травмата, две седмици почивах, по-късно поиграх малко и имах болежка, направих резонанс и открихме фрактура. Преди пет дни направихме надзорен резонанс, на който се вижда, че фрактурата въобще не е мръднала и не зараства. Искам да вземам участие на международното, само че на този стадий няма ясна инфомрация дали ще мога да играя, без да се оперирам, или ще би трябвало незабавно да се оперирам ", изясни разпределителят.

С тима към този момент тренира разпределителят Иван Станев. В околните дни ще се причисли и посрещачът Мирослав Градинаров, който може да бъде употребен и като център.

" Вие видяхте и в Лигата на нациите, че едно планираш, а друго се получава. Но ние от упованията и напрежението не можем да избягаме. Естествено, че като играеш у дома, без значение от проблемите, има упования и хората желаят да се създадем добър резутлат. Ако не можеш да се оправиш с това и да играеш покрай капацитета си по напрежение, значи не ставаш за такова равнище спорт ", добави Константинов.

В същото време двамата от водещите български играчи намекнаха, че ще се отдръпват от националния отбор след международното състезание - Виктор Йосифов и Теодор Салпаров.

" Тялото ми дава ясни сигнали, че не може да устоя на този темп. Последните 10 години съм общо взето без отмора. Не съм просукал шампионат, клубни шампионати, народен тим. Колкото и да желая да съм тук и да играя, в един миг е неизбежно (да се оттегля) ", сподели Йосифов.

" Всяка година без 4-5 индивида играем на тия гформуми и в действителност е доста тежко като отсъства съществени фигури.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по волейбол (2)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР