Петима музиканти се включват в проекта Slang by Dara Ekimova,

...
Петима музиканти се включват в проекта Slang by Dara Ekimova,
Коментари Харесай

Дара Екимова за първи път, на живо, изпълнява песни на баща си - Дими

Петима музиканти се включват в плана Slang by Dara Ekimova, въодушевени от музиката написана от Димитър Екимов – Дими.

Най-младият от тях е барабанистът Ники, на 22 години, модел на Ивет Фешън Шестнадесет годишната щерка на Димитър Екимов – Дими, основал Сленг, за първи път ще извърши част от репертоара на татко си.

Точно една година след присъединяване й в „ Гласът на България”, младата изпълнителка получава покана от музикантите Станислав Петров – Стенли и Светослав Славков – Светльо да бъде вокалист на Трибют на група Сленг. Именно в най-гледаното музикално реалити, китаристът и вокалист Светльо чува Дара за първи път.

„ Една вечер, в предаването "Гласът на България " чух Дара да пее и усетих, че желая, един ден, да бъда паралелно с нея на сцената.” – споделя музикантът. Пианистът Стенли и сътрудника му, от години извършват топ-хитовете „ Мой свят” и „ Синьо” и са уверени, че точно надарената наследничка на Дими би трябвало да застане зад микрофона. Заедно избират и името на плана Slang by Dara Ekimova. Специално поради нея вършат нов аранжимент на „ Мой свят”. Една от любиминте песни на България, Дара ще извърши за пръв път. „ След хиляди години сън”, част от първия студиен албум на групата – „ Синьо”, чийто създател е Дими ще прозвучи още веднъж на клубна сцена в актуален аранжимент.

За първи път в Slang by Dara Ekimova, младата певица ще извърши и една от обичаните песни на Дими - „ Остани”. Дни, откакто стартират подготовки Светльо, Стенли и Дара притеглят още музиканти към плана. С наслада и ентусиазъм към групата се причисляват Иван Попов -китара, Николай Николаев –барабани, Илия Ранков – бас китара. Страстта и любовта към музиката по този начин увличат експертите, че дружно с Дара вземат решение да включат и кавъри на международно известни шлагери, изпълнявани от Дими и Сленг по време на клубните им участия през 90-е години, когато групата беше в апогея си. Така в листата влизат Hit the road Jack на Рей Чарлз, безконечни класики, изпълнени от Уитни Хюстън и шлагери на Тото – любимци на самия Дими.

Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22-и март, петък от 23.00 часа в столичния пиано-бар Витоша Лайв Клуб, в парк-хотел Витоша. „ Изпълнена съм с ентусиазъм и неспокойствие, смесени с терзание. Много бих желала да се съветвам с баща, да знам какво мисли за плана, да изберем дружно песните. Обичам музиката му и чак в този момент съзнавам какъв брой богата и красива е. Когато бях по-малка не си давах сметка по тази причина. Смятах, че не е задоволително съвременна и не пасва на това, което младите харесват през днешния ден.” – споделя Дара по време на една от подготовките в столичния пиано-бар Витоша Лайв Клуб.

Амбициозната певица, с изключение на по подготовката на присъединяване в Slang by Dara Ekimova, сега работи по втория си независим план, песента „ Пробвай се” и снимането на клип към нея. През 2017-а Дара Екимова взе участие в концерт дружно с истинския състав на Сленг, в който извършва единствено песента „ Нали”, част от втория студиен албум на групата – „ Всеки ден”. През 2015-а година е поканена от Djane Monique да запише ремикс на песента „ Синьо”, към който снимат и клип.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР