Петима мигранти са загинали при опит да пресекат Ламанша, тръгвайки

...
Петима мигранти са загинали при опит да пресекат Ламанша, тръгвайки
Коментари Харесай

Петима мигранти загинаха при опит да прекосят Ламанша

Петима мигранти са починали при опит да пресекат Ламанша, тръгвайки от Франция с лодка рано тази заран, оповестиха френските морски управляващи, съобщи ДПА.
Прочетете още
Сутринта управляващите са били осведомени, че няколко души са починали, пробвайки се да отплават от френски води към 2 часа сутринта.

В рамките на огромна незабавна интервенция са били избавени 32 души. Те са откарани в Кале, други двама души са били в сериозно положение, оповестиха френските управляващи.

Според френски медии причина за случая е било това, че мигрантите са се опитвали да се качат на лодката в тъмното и при ниски температури.

Френската морска префектура, която дава отговор за Ламанша и Северно море, заяви, че няколко оживели са се пробвали да стигнат до плажа, а избавителните екипи са разкрили шестима души в безсъзнание във водата и на скалите по крайбрежието.

Други двама били открити в тежко положение. Единият бил откаран по неотложност в болница, а другият получил здравна помощ на място, той като бил изпаднал в тежка хипотермия, се споделя в известието.

От префектурата споделиха, че избавителен хеликоптер остава в подготвеност, а изискванията в Ламанша са " изключително рискови ".

Британският външен министър Дейвид Камерън сподели, че " покъртителните " смъртни случаи демонстрират, че Англия би трябвало " да спре лодките ", написа Българска телеграфна агенция.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър разказа случая като „ трагична загуба на живот " и сподели, че е изцяло склонен, че тези пресичания на Ламанша би трябвало да бъдат спрени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР