Петима мигранти са се удавили в река Марица миналата събота,

...
Петима мигранти са се удавили в река Марица миналата събота,
Коментари Харесай

Петима удавени мигранти открити в р. Марица

Петима мигранти са се удавили в река Марица предходната събота, а двама са в неопределеност, при опит да преминат от Турция в Гърция, само че казусът става прочут за гръцките медии едвам тази заран, тъй като в следствието са взели участие най-вече турските избавителни служби, оповестява атинският вестник " Та неа ", като се базира на локалния информативен уебсайт e-evros.gr.

Групата, която се е пробвала да премине реката в региона на турския град Енез, се е състояла от 11 индивида. Поради дъждовете и вятъра в региона обаче лодката им се е преобърнала. Четирима от пасажерите са съумели да се върнат на турския бряг и са уведомили управляващите. Турските спасители са разкрили телата на петима от мигрантите, а двама са в неопределеност, предава Българска телеграфна агенция.

Вестникът напомня, че досега над 3 милиона сирийци и повече от 300 хиляди иракчани са се пробвали да доближат до Европа през Турция. Тази година броят на мигрантите, които са влезнали в Гърция от Турция през граничната река Марица, е повишен с 522 % спрямо 2017 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР