Петима мъже бяха осъдени от германски съд за кражбата на

...
Петима мъже бяха осъдени от германски съд за кражбата на
Коментари Харесай

В Германия осъдиха петима за кражба от музей в Дрезден на стойност 100 милиона евро



Петима мъже бяха наказани от немски съд за кражбата на бижута от 18-ти век на стойност над 100 милиона евро от музей в Дрезден през 2019 година, предаде  " Асошиейтед прес ".

Те получиха присъди от четири години и четири месеца до шест години и три месеца затвор, заяви немската новинарска организация ДПА. Един от обвинените бе оневинен.
 Започва процесът за грандиозния грабеж на бижута от музей в Дрезден
Започва процесът за грандиозния грабеж на бижута от музей в Дрезден

До през днешния ден няма диря от отмъкнатите скъпоценности

Съдът в Дрезден реши, че петимата мъже, на възраст от 24 до 29 години, са виновни за проникването в музея " Grünes Gewölbe " на 25 ноември 2019 година и кражбата на 21 бижута с над 4,300 диаманта , с общо застрахователна стойност от най-малко 113.8 милиона евро.

В правосъдния развой бе открито, че те са запалили пожар тъкмо преди проникването, за да пресечен електрозахранването на уличното осветяване пред музея.

Те бяха арестувани след няколко месеца по време на акция в Берлин.

През януари бе реализирано споразумени е за присъда сред обвинените, отбраната и съда откакто множеството от откраднатите бижута бяха върнати. Споразумението за присъда бе признато от четиримата обвинени, които след това признаха за своето присъединяване в закононарушението посредством юристите си. Петият обвинен също призна присъединяване си, само че единствено по отношение на обезпечаването на устройства, употребявани за правене на пролуки във витрините на музея, заяви ДПА.

Провинцията Саксония, където се намира Дрезден, искаше обезщетение в размер на съвсем 89 милиона евро за нанесените вреди върху върнатите бижута, както и за тези, които още се търсят, и за ремонт на унищожените витрини и вреди по постройката на музея.

" Grünes Gewölbe " е един от най-старите музеи в света. Той е учреден през 1723 година и съдържа съкровището на Август Силни от Саксония, включващо към 4,000 обекта от злато, скъпоценни камъни и други материали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР