Петима гимназисти от математически и природоматематически гимназии в страната формират

...
Петима гимназисти от математически и природоматематически гимназии в страната формират
Коментари Харесай

Обявиха състава на националния отбор по физика за Международната олимпиада в Япония

Петима гимназисти от математически и природоматематически гимназии в страната образуват националния тим на България за идната Международна олимпиада по физика, която ще се организира от 9 до 18 юли в Япония. Това е най-престижният шампионат за годината и на него страната ни ще бъде показана от най-добрите български възпитаници по физика. Това са Маргулан Исмолдаев (12 клас, МГ Варна), Баян Гечев (11 клас, СМГ), Йово Йовчев (11 клас, ПЧМГ), Владимир Миланов (12 клас, НПМГ) и Румен Димитров (11 клас, СМГ), оповестяват от Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

Българският тим по физика се избира всред десетте възпитаници, показали се най-добре на Националната олимпиада във възрастова група 11-12 клас. След това се организират спомагателни контролни работи за установяване на окончателния състав на тима. Тази година те се организираха в интервала 5-11 юни във Физическия факултет на СУ от доцент Димитър Мърваков, проф. Виктор Иванов и проф. Мирослав Абрашев.

Ръководители на националния тим по физика са проф. дфн Мирослав Абрашев (Физически факултет на СУ) и доцент доктор Нено Тодоров (Физически факултет на СУ).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР