Петима души загинаха при руска атака срещу пункт за раздаване

...
Петима души загинаха при руска атака срещу пункт за раздаване
Коментари Харесай

Украйна: Петима души загинаха при руска атака срещу пункт за хуманитарна помощ

Петима души починаха при съветска офанзива против пункт за разпределяне на филантропична помощ в Югоизточна Украйна, а други двама при съветски обстрел в източната част на страната, съобщи Ройтерс, като се базира на украински публични представители.

Управителят на Запорожка област Юрий Малашко сподели, че при вчерашната офанзива против учебна постройка, в която се намирал пунктът за филантропична помощ, е била употребена управляема авиационна бомба. Тази заран той написа в Телеграм, че са починали три дами и един мъж. По късно през днешния ден Малашко добави, че от отломките е било извадено тялото на пета жертва – мъж. Единадесет души са били ранени при офанзивата и са били приети в болница, сподели още той.

Спешните служби оповестиха, че се притесняват, че трима души към момента са блокирани под отломките.

Канцеларията на украинския основен прокурор сподели, че ще проверява дали става въпрос за военно закононарушение . Тя добави, че двама души за били убити и трима други са били ранени през днешния ден при съветски обстрел на село Гостре и град Авдеевка в Донецка област.

Агенция Ройтерс показва, че не е съумяла да удостовери информацията от самостоятелни източници. Русия отхвърля да взема съзнателно на прицел цивилни. Украинските въоръжени сили организират контраатака, с цел да си възвърнат окупирана от Русия територия в Запорожка област.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР