Петима души, сред които най-богатият човек в Чехия – милиардерът

...
Петима души, сред които най-богатият човек в Чехия – милиардерът
Коментари Харесай

Собственикът на Би Ти Ви Петр Келнер загина в катастрофа с хеликоптер

Петима души, измежду които най-богатият човек в Чехия – милиардерът Петр Келнер, починаха по време на ски екскурзия в Аляска, оповестиха международните медии. Инцидентът станал в събота, когато хеликоптерът, с който пътувала групата, се разрушил край един от глетчерите в американския щат, посочи вестник „ Ню Йорк таймс ”.

Чешкият милиардер Петр Келнер, чието чисто положение се прави оценка от „ Форбс " на 17,5 милиарда $, е бил на борда на хеликоптера Airbus AS350 B3. Машината се е разрушила покрай глетчера Кник.

Местни медии оповестяват за един оживял, който обаче е в извънредно тежко положение. Причината за злополуката се обяснява.

56-годишният Келнер е мажоритарен притежател на PPF Group, капиталова група, която влага в редица браншове и оперира на три континента.

Информацията бе доказана от представителя на PPF Group Житка Ткадлецова.

" Животът му бе белязан от необикновено усърдие и творчество, беше предан на фамилията и децата си. Погребението ще се състои в стеснен фамилен кръг. Молим всички, изключително медиите, да се съобразят с персоналното пространство на фамилията на Петр Келнер в този сложен миг “, съобщи Ткадлецова.

В края на 2020 година PPF Group публично закупи bTV Media Group след финалната транзакция по договорката със притежателя до този миг - съдебномедицинска експертиза (Central European Media Enterprises). PPF Group е притежател на Telenor на пазарите в Централна и Източна Европа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР