Петима души са получили обвинения за трафик на фалшиви кецове

...
Петима души са получили обвинения за трафик на фалшиви кецове
Коментари Харесай

Обвиниха петима в… трафик на Air Jordan за $70 милиона!

Петима души са получили обвинявания за трафик на подправени кецове Air Jordan и са застрашени от присъди от по 20 години затвор. Става дума за група китайци - Миюки Суен, Джян Мин Хуанг, Сонхуа Кю, Кин Луй Чен и Фангранг Кю, които са били упрекнати в закононарушението след следствие, което е траяло 8 месеца и е присъединило преглеждането на съвсем 27 000 чифта маратонки.

A counterfeit sneaker ring that trafficked in more than $70 million worth of fake Nike Air Jordans taken down by NYPD and Homeland Security Investigations
— Aaron Katersky (@AaronKatersky) August 7, 2018
“Те са част от много по-голяма скица, която включва импорт в Съединени американски щати на над половин милион подправени кецове”, разяснява Анхел Мартинес от Департамент за вътрешна сигурност на Съединени американски щати.

Схемата е включвала импорт на въпросните имитации от Китай до пристанщето в Нюарк, щата Ню Джърси. Кецовете са дошли от Китай без нужните отличителни знаци, а към този момент на американска територия са били допълвани с логото на Air Jordan, след което се били продавани като истински.

“Става дума за сума от над $70 милиона, като кецовете за тази сума са били продадени на американския пазар”, разяснява Джофри Бърман, който е федерален прокурор от Манхатън.

В челната десетка на най-продаваните кецове за първото четиримесечие на 2018 година попадат три модела на Air Jordan. Ретро изданието Air Jordan 11 Low е под №2 в класацията.

Air Jordan 11 " Concord " - High vs Low? pic.twitter.com/VAtBqBhsbg
— Knicks Feed (@Knicks_Feed) August 4, 2018
Марката на Майкъл Джордан е най-разпознаваемата баскетболна продукция в международен мащаб, което обезпечава на легендата персонално положение от над $1.7 милиарда. През последните години представителите на Въздушния се бореха извънредно крепко за проблемите с правата на китайския пазар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР