Петима души са починали след нападението с хладно оръжие, извършено

...
Петима души са починали след нападението с хладно оръжие, извършено
Коментари Харесай

Петима са починали след нападение с хладно оръжие в търговски център в Сидни

Петима души са умряли след нападението с хладно оръжие, осъществено през днешния ден в търговски център в Сидни, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес, която цитира представител на локалната полиция, който не изключи опцията за терористичен акт.

При нападението са потърпевши няколко души, осем от които, в това число едно дете, са били откарани в болница. Службата за незабавна помощ на щата Нов Южен Уелс заяви пред Агенция Франс Прес, че полицията е застреляла един човек, който евентуално е бил нападателят.

Асошиейтед прес цитира заместник-началника на локалната полиция Антъни Кук, съгласно който нападателят е ранил 9 души, преди да бъде убит от служител на реда. Той е работил самичък и настоящата заплаха е отстранена, е споделил за медиите Кук.

Засега няма данни за претекстовете на нападателя.

Нападението беше осъществено в огромния търговски комплекс Уестфийлд Бонди Джънкшън, цялостен с гости в съботния следобяд. Очевидци оповестяват, че е настъпила суматоха, като хората са бягали в опит да се скрият.

Снимки от охранителните камери, оповестени от локални медии, демонстрират мъж, тичащ в комерсиалния център с огромен нож в ръка, до момента в който на пода лежат ранени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР