Петима души са блокирани в пещерата Крижна яма в Югозападна

...
Петима души са блокирани в пещерата Крижна яма в Югозападна
Коментари Харесай

Туристи са блокирани в пещера в Словения след обилен дъжд

Петима души са блокирани в пещерата Крижна яма в Югозападна Словения, откакто равнището на водата в пещерата се увеличи поради изобилен дъжд, заяви словенската организация СТА.
Прочетете още
Спасители, водолази и пожарникари са на мястото, само че петимата ще могат да изоставен пещерата едвам откакто водата спадне.

Групата включва тричленно семейство и двама водачи. Хората са в положително положение. Те влезнали в пещерата през вчерашния ден сутринта с лодка, само че на връщане равнището на водите към този момент се било повишило в един от пасажите, написа уеб сайтът 24ур. Групата е съумяла да се приюти на изсъхнало място в дългата 8,2 км пещера.

Снощи спасители са съумели да доближат хората в пещерата и да им доставят храна, вода и палатка, оповестиха през днешния ден представители на гражданска отбрана пред публицисти.

Тъй като групата се намира на повече от два километра от входа на пещерата, на нов екип водолази ще им отнеме три до четири часа да ги доближат, прецизираха представителите на гражданска отбрана, представени от Ройтерс.

Окончателното избавяне ще зависи от това по кое време ще спадне водата, което може да се случи тази нощ, само че може и след няколко дни.

Крижна яма съставлява верига от подводни езера с изумруденозелени води. По биоразнообразие се подрежда на четвърто място в света.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР